مراحل طراحی سایت
برای داشتن یک وبسایت، لازم است تا ابتدا تعیین کنیم چه وبسایتی لازم داریم. سپس با انتخاب شرکت طراح و برنامه نویس های باتجربه، می توانیم بقیه پروسه کار را به آنها بسپاریم.قبل از اینکه با مراحل طراحی سایت را بدانیم باید با یک سری مفاهیم آشنا باشیم.
فرانت اند: بخش جلویی سایت که برای کاربر قابل مشاهده است در واقع مطالب و تصاویری که ما در وب سایت مشاهده می کنیم.
بک اند: به قسمت پشتی وب سایت گفته می شود که کاربر ارتباط مستقیمی با آن ندارد. بک اند شامل کد های سرور و پایگاه داده است
طراحی سایت به دو روش ایستاتیک و داینامیک طراحی می شوند سایت ایستاتیک به سایتی گفته می شود که بک اند ندارند یک بار برنامه نویسی می شود و شما به پنلی برای ویرایش مطالب دسترسی ندارید برای تغییر وب سایت شما باید با برنامه نویس در ارتباط باشید تا مطلب یا صفحه ای را برای شما تغییر دهند.
سایت داینامیک یا پویا هم به سایتی گفته می شود که دائما احتیاج به ویرایش مطالب دارند و برنامه نویس باید بک اندی پویا طراحی کند سایت داینامیک هم در بخش بک اند و هم در بخش فرانت اند فعال است.
مهمترین مراحل طراحی سایت
- تعیین هدف
- ایجاد نقشه سایت
- طراحی دموی اولیه کار یا وایرفریم
- شروع کد نویسی
- طراحی قالب
- تست کدها برای رفع باگهای وب ساست
- راهاندازی وبسایت
- پشتیبانی و آموزش از جانب طراح برای کار با وب سایت
- شروع تولید محتوا
تعیین هدف
اولین گام در بررسی مراحل طراحی سایت ، تعیین هدف است. باید بدانیم چرا میخواهیم سایت داشته باشیم و کاربردی که مورد نظر ماست را مشخص نماییم. مثلا اینکه میخواهیم وب سایتی شرکتی، خدماتی، فروشگاهی، آموزشی و .... داشته باشیم.
مشخص کردن بازه زمانی اتمام کار
وقتی طراح فرایند طراحی وب سایتی را شروع می کند، ابتدا با بررسی تعداد صفحات و المانها، امکاناتی که برای این سایت ضروری است و دیگر فاکتورها، مدت زمان لازم را برای اجرای کار ارائه میدهد.
ایجاد سایت مپ ( نقشه سایت )
در واقع سایت مپ مانند نقشه یک ساختمان عمل میکند. بدون داشتن این نقشه نمیتوان مشخص کرد، المانها و دیگر موارد در کجای وبسایت قرار است جاسازی شود. هر چقدر این نقشه مشخصتر باشد، قطعا فرایند طراحی و آگاهی کارفرما از چیدمان سایتش بهتر بوده و کارها سریعتر پیش میروند.
طراحی وایر فریم
وایر فریم یکی از مهمترین مراحل توسعه وب سایت و اپلیکیشن به حساب می آید. از کاربرد های وایر فریم می توان به مدیریت زمان و پیشگیری از مشکلات اشاره کرد وایر فریم یک طرح بندی اولیه ست که در ساده ترین حالت مشخص می کند هر عنصر در کجای وب سایت قرار می گیرد. وایر فریم هم با استفاده از نرم افزار انجام می شود هم نمونه ساده تر آن طراحی وایر فریم بر روی کاغذ است.
شروع فرایند کدنویسی و طراحی قالب
گام پنجم در مراحل طراحی سایت، شروع برنامه نویسی و پیاده سازی پروسه کدنویسی سایت است. ریچتک برای طراحی سایت از زبان اختصاصی پایتون برای این کار استفاده میکند.
بعد از این مرحله پروسه طراحی قالب و اجرای کارهای گرافیکی وبسایت آغاز می گردد.
تست کدهای سایت
بعد از سپری شدن مراحل فوق، طراح و برنامه نویس تست خطایابی سایت را انجام میدهند تا در صورت وجود هر گونه مشکل آن را قبل از فعال سازی سایت رفع نمایند. این بخش یکی از مهمترین مزایای طراحی سایت اختصاصی به شمار می رود و به همین دلیل است که تعرفه طراحی سایت اختصاصی نسبت به سایر طراحی ها گرانتر است.
تیم ریچتک ابدا از کد و قالب آماده استفاده نمیکند و کلیه کارهای ما از صفر تا صد بر اساس نیاز مشتری انجام می شود.
راه اندازی وبسایت
بعد از اتمام مراحل فوق، سایت بر روی دامنه اصلی فعال شده و در موتورهای جتسجو قابل سرچ است. می توانید با وارد کردن آدرس دامنه مشاهده نمایید که وب سایت فعال است.
پشتیبانی وب سایت
این مرحله در واقع جزو امتیازات تیم ریچتک است که بعد از اتمام پروژه، اجرای پروسه کار با وب سایت را به مشتری ارائه میدهد. در این مرحله، ما کار با بخش های مختلف را به صورت ویدئویی و یا آموزش حضوری برای مشتریان فراهم میکنیم.
بعد از اینکه کلیه این مراحل سپری شد، مشتری می تواند روند درج محتوا یا محصولات و خدمات خود را در وبسایت آغاز نماید و عملا مراحل طراحی سایت به اتمام رسیده و حال زمان کار روی سایت و اجرای فرایند سئو و تولید محتوا و تبلیغات برای سایت خواهد بود.