در دنیای دیجیتال امروز، همه چیز در سریعترین حالت ممکن اتفاق می افتد؛ شاید تصور کنید، همین که سایت شما از زیبایی و پیچیدگی خاصی برخوردار باشد کافیست اما بارگذری و سرعت سایت شما یکی از مواردی است که می توان اهمیت آن را بالاتر از ظاهر سایت دانست.
دلایل گوناگونی وجود دارد که باعث بارگذاری کم سرعت و کند صفحات شما می شود. امروز قصد داریم تکنیک ها و نکات پر اهمیتی را جهت افزایش سرعت سایت برای شما بیان کنیم. پس تا پایان این مقاله کاربردی در وب سایت تخصصی ریچتک، با ما همراه باشید.
علت اهمیت افزایش سرعت سایت
تحقیقات نشان میدهد که مدت زمانی که کاربر برای بارگذاری سایت صبر می کند قبل از اینکه تمرکز خود را از دست بدهد، تقریبا بین 0.3 تا 3 ثانیه است.
وقتی که وب سایت شما برای نمایش اطلاعات مهم به کاربر بیش از زمان ذکر شده طول بکشد، کاربر تمرکز خود را از دست داده و احتمالاً پنجره مرورگر را می بندد.
وبسایتهایی که سرعت بالاتری دارند، نرخ پرش پایینتر، نرخ تبدیل بیشتر، رتبهبندی بالاتر در جستجوی ارگانیک و به طور کلی تجربه کاربری بهتری خواهند داشت.
نکته اصلی این است که وب سایت های کند و کم سرعت برای شما هزینه بر بوده و به برند شما ضرر می زنند. از طرفی دیگر، بارگذاری سریعتر صفحات وب سایتتان تأثیر مثبتی بر ترافیک، نگهداری کاربر و فروش و سوددهی خواهد داشت.
بهترین شیوه ها برای افزایش سرعت سایت
همانطور که در بالا از اهمیت افزایش سرعت وب سایت ها آگاهی پیدا کردید، در ادامه قصد داریم که به بیان بهترین شیوه ها برای افزایش سرعت سایت بپردازیم. پس تا پایان مطلب با ما همراه باشید.
بهتر است بدانید: شیوه های افزایش دامنه سایت
بهینه سازی تصاویر سایت
بسیاری از وب سایت ها به شدت از گرافیک بهره می برند. اگر تصاویر شما فشرده نشده یا از وضوح بسیار بالایی استفاده نمایید، عملکرد وب سایت شما کم می شود. به صورت مثال ، وب سایت ها برخی اوقات از تصاویری با وضوح 2x یا حتی 3x استفاده می نمایند، که به خوبی در نمایشگرهای با چگالی بالا مانند صفحه نمایش شبکیه نمایش داده می شوند؛
از طرفی دیگر کاربران شما از صفحه نمایش HiDP استفاده نمی کنند، در این حالت صرفا پهنای باند را هدر داده و زمان بارگذاری بازدیدکنندگان خود را بالا می برید.
شما باید نحوه بارگذاری وضوح تصاویر را در انواع دستگاه ها بررسی نمایید و پس از آن به بهینه اندازه تصاویر بپردازید.
Shopify راهنمای خوبی درباره نحوه انجام این کار ارائه داده است.
مساله دیگر اینکه از فایل صحیح برای تصاویر خود استفاده کنید؛ از JPEG برای تصاویر با رنگ های زیاد (مانند عکس ها) و برای گرافیک ساده تر از PNG استفاده نمایید.
کاهش درخواست های HTTP سایت
به نقل از یاهو، 80 درصد از وقت بارگذاری یک صفحه سایت، صرف دانلود بخش های گوناگون صفحه مثل تصاویر، شیوه نامه ها و اسکریپت ها می شود.
یک درخواست HTTP برای هر کدام از این عناصر ایجاد می شود، از این جهت هر چه تعداد اجزای داخل صفحه بالاتر باشد، زمان طولانی تری برای ارائه و بارگذاری صفحه سپری می شود.
اگر از Google Chrome استفاده میکنید، این امکان را دارید که از ابزارهای توسعهدهنده مرورگر برای مشاهده تعداد درخواستهای HTTP استفاده نمایید.
روی صفحهای که میخواهید آنالیز نمایید، کلیک راست کنید و «Inspect» را انتخاب کنید، سپس روی زبانه «Network» کلیک نمایید. (اگر برگه "شبکه" را مشاهده نمی کنید، ممکن است لازم باشد نوار کناری Developer Tools را با کشیدن حاشیه سمت چپ توسعه دهید.)
کوچک کردن و ترکیب نمودن فایل ها
حالا که از تعداد درخواست HTTP سایت خود اطلاع پیدا کرده اید، می توانید روی به حداقل رساندن این تعداد کار کنید. بهترین مکان برای شروع کار، استفاده از فایل های HTML، CSS و جاوا اسکریپت می باشد؛ این فایلها از اهمیت بالایی برخوردارند، چرا که ظاهر سایت شما را مشخص می کند.
شما می توانید تعداد درخواست های سایت خود را در راستای افزایش سرعت سایت، با کوچک کردن و ترکیب فایل های خود کم کنید. با اینکار حجم هر فایل و همچنین تعداد کل فایل های خود را کاهش می دهید.
این امر اللخصوص در صورتی حائذ اهمیت است که از یک سازنده وب سایت قالب استفاده نمایید؛ چرا که ساختن یک وب سایت را آسان می نمایند، اما برخی مواقع کدهای نامرتب ایجاد نموده که می تواند سرعت سایت شما را به میزان قابل توجهی کاهش دهد.
کوچک کردن یک فایل شامل حذف قالب بندی، فضای خالی و کد غیر ضروری می باشد.
از آن جهت که هر کد غیرضروری به اندازه صفحه شما اضافه می کند، این امر مهم است که فضاهای اضافی، شکستگی خطوط و تورفتگی را حذف نمایید.
اگر سایت شما چندین فایل CSS و جاوا اسکریپت را اجرا می کند، این امکان را دارید که آنها را در یک فایل ترکیب نمایید.
راههای گوناگونی برای کوچکسازی و ترکیب فایلها وجود دارد و اگر سایت شما روی وردپرس در حال اجرا است، افزونههایی مثل WP Rocket این فرآیند را نسبتاً راحت می کنند.
اگر این افزونه را نصب کردهاید، به تب Static Files رفته و فایلهایی را که قصد دارید کوچکسازی و ترکیب کنید بررسی نمایید.
افزایش سرعت ttfb کروم سایت
از سویی دیگر شما می توانید از هر تعداد ابزار شخص ثالث رایگان مثل WebPageTest برای تست سایت خود از یک مرکز داده استفاده نمایید.
کاهش زمان رسیدن به اولین بایت( کاهش زمان پاسخگویی سرور)
اگر TTFB سایت شما کمتر از 200 میلیثانیه است، وضعیت خوبی دارید و اگر اینطور نیست، احتمالا چند مشکل ریشه ای دارید.
به صورت کلی، بیشتر مشکلات مرتبط با TTFB کند ناشی از مشکلات شبکه، پیکربندی وب سرور، ایجاد محتوای پویا و ترافیک می باشد.
از بین چهار عامل فوق، شما بر دو عامل کنترل خواهید داشت: ایجاد محتوای پویا و پیکربندی سرور.
برعکس صفحات استاتیک، سرور بایستی قبل از پاسخ دادن، یک فایل پویا ایجاد کند.
کلام پایانی
امیدواریم که از این مقاله مفید و تخصصی بهره کافی را برده باشید و از آن در راستای افزایش سرعت سایت خود بهره ببرید.
مجموعه تخصصی ریچتک با طراحی وب سایت های حرفه ای و موفق زیر نظر متخصصان و کارشناسان این حرفه، به شما کمک می کند تا شعبه دوم کسب و کارتان را راه اندازی کرده و به کسب درآمد از طریق وب سایت و برندسازی دست پیدا کنید.