دلایل انتخاب زبان برنامه نویسی پایتون در طراحی سایت
زبان پایتون از زبان های جدید در برنامه نویسی است که تقریبا دو سالی می شود که بسیار محبوب شده و حتی از دیگر زبان ها نیز پیشی گرفته است. این زبان منبع باز بوده و استفاده از آن برای همه رایگان است. یادگیری زبان پایتون آسان بوده و بسیاری از افراد که دنبال یادگیری برنامه نویسی هستند، این زبان را به عنوان زبان اول انتخاب می کنند. این زبان برای تحلیل داده تا ساخت بازی و طراحی سایت کاربرد دارد.
این زبان در بین برنامه نویسان ایرانی هنوز کاملا جا نیافتاده است و غالب زبان برنامه نویسی در ایران که انتخاب اکثر افراد است زبان php است.
نحوه پیدایش پایتون
پایتون زبانی است که مبتنی بر شی گرایی و از زبانهای سطح بالا با ساختاری منسجم و یکپارچه برای طراحی سایت یا ساخت بازیهای کامپیوتری استفاده میشود. این زبان ساختار اسکریپتی دارد یعنی در اکثر پلت فرمها مانند لینوکس، ویندوز، مکینتاش و ... قابلاجرا است.
زبان پایتون از ماژول ها و بسته ها استفاده میکند، یعنی برنامه های این زبان به سبک ماژولار قابل طراحی هستند و کدهایی که در یک پروژه مینویسیم در پروژه های دیگر نیز قابلیت استفاده دارند. برای مثال ماژول یا بسته ای را یکی نوشته و بقیه میتوانند در آن دست ببرند و تغییراتی را ایجاد نمایند.
مهمترین ویژگی که می توان برای زبان پایتون بیان کرد این است که کتابخانه و مفسر استاندارد آن هم در فرمت دودویی و هم منبع به رایگان در اختیار دیگران قرار میگیرد. این زبان برای همه افراد مناسب است و اگر زمان کافی برای یادگیری این زبان اختصاص دهید می توان گفت که می شود کارهای شگفت انگیزی با این زبان ارائه داد.
چرا زبان پایتون محبوب شد؟
- غولهای فناوری دنیا مانند گوگل، یوتیوب، مایکروسافت و ... این زبان را دوست دارند
- به طور گسترده در یادگیری ماشین مورد استفاده قرار میگیرد
- مناسب بودن برای مبتدیها: یاد گیری این زبان نسبت به زبان های دیگر ساده تر است.
- پایتون میتواند تنها زبان مورد نیاز کاربر باشد
- پایتون یک زبان برنامهنویسی همه منظوره است
ویژگی های متمایز پایتون
- سازگاری با زبان ها و سیستم عامل های مختلف
- دارا بودن کتابخانه جامع برای رشته ها، پروتکلهای اینترنت، ابزارها وسرویس های مختلف
- منبع باز یا اوپن سورس است.
- سرعت بسیار بالایی دارد
- پرتابل است
- در زبان های c++ و c قابل توسعه است.
کاربرد زبان پایتون
- پایتون در توسعه اپلیکیشن های مبتنی بر وب استفاده می شود: برای ایجاد فریمورکهایی مانند چری پای، توربو جی یر، باتل، فلاسک و . . .
- ساخت و توسعه بازی: به علت دارا بودن کتابخانه ها و پلتفرم های مختلف، برای ساخت بازی کاربرد دارد.
- طراحی سه بعدی: پایتون در ساخت نرم افزارهای دو بعدی و سه بعدی مانند بلندر، تری دی مکس و .... استفاده می شود.
- تحلیل داده: به علت اینکه سرعت بالایی دارد در هوش مصنوعی، یادگیریم اشین، داده کاوی و .... بسیار محبوب شده است.
چرا شرکت ها پایتون را ترجیح می دهند؟
پایتون در سالهای اخیر برترین نمودارها را نسبت به سایر زبانهای برنامه نویسی مانند C ، C ++ و Java دارد و به طور گسترده توسط برنامه نویسان مورد استفاده قرار می گیرد. این زبان از زمان انتشار 25 سال پیش با تغییرات زیادی روبرو شده است زیرا بسیاری از ویژگی های اضافی معرفی شده اند. پایتون 1.0 دارای سیستم ماژول Modula-3 بود و با سیستم عامل Amoeba با ابزارهای مختلف عملکرد تعامل داشت.
پایتون 2.0 در سال 2000 دارای ویژگی های جمع آوری زباله و پشتیبانی از یونیکد بود. پایتون 3.0 که در سال 2008 معرفی شد دارای طراحی سازنده ای بود که از ماژول ها و سازه های تکراری جلوگیری می کرد. با ویژگی های اضافه شده ، اکنون شرکت ها از پایتون 3.5 استفاده می کنند.
شرکت های توسعه دهنده نرم افزار زبان پایتون را به دلیل ویژگی های همه کاره و کدهای برنامه نویسی کمتر ترجیح می دهند. تقریبا 14 درصد برنامه نویسان از آن در سیستم عامل هایی مانند UNIX ، Linux ، Windows و Mac OS استفاده می کنند.
مزایای استفاده از زبان پایتون
زبان پایتون دارای کاربردهای متنوعی در شرکت های توسعه نرم افزار مانند بازی ، چارچوب ها و برنامه های تحت وب، توسعه زبان، نمونه سازی، برنامه های طراحی گرافیکی و غیره است. برخی از مزایای آن عبارتند از:
کتابخانه های پشتیبانی گسترده
این زبان کتابخانه های استاندارد بزرگی را ارائه می دهد که شامل حوزه هایی مانند عملیات رشته ، اینترنت ، ابزارهای خدمات وب ، رابط های سیستم عامل و پروتکل ها می شود. بسیاری از وظایف برنامه نویسی که بسیار مورد استفاده قرار می گیرند، قبلاً در آن اسکریپت شده اند که طول کدهای نوشته شده در پایتون را محدود می کند.
ویژگی ادغام در زبان پایتون
پایتون ادغام برنامه Enterprise Application را عملی می کند که توسعه خدمات وب را با استفاده از اجزای COM یا COBRA آسان می کند. این قابلیت کنترل قدرتمندی دارد زیرا مستقیماً از طریق C ، C ++ یا جاوا از طریق Jython تماس می گیرد. پایتون همچنین XML و سایر زبانهای نشانه گذاری را پردازش می کند زیرا می تواند بر روی تمام سیستم عامل های مدرن از طریق کد بایت یکسان اجرا شود.
بهبود بهره وری برنامه نویس
این زبان دارای کتابخانه های پشتیبانی گسترده و طرح های شی گرا است که با استفاده از زبان هایی مانند جاوا ، VB ، Perl ، C ، ++ C و C# بهره وری برنامه نویس را دو تا ده برابر افزایش می دهد.
بهره وری زبان پایتون
با ویژگی های یکپارچه سازی فرآیند قوی، چارچوب تست واحد و قابلیت های کنترل افزایش یافته باعث افزایش سرعت برای اکثر برنامه ها و بهره وری برنامه ها می شود. این یک گزینه عالی برای ایجاد برنامه های شبکه چند پروتکلی مقیاس پذیر است.
پایتون یک زبان برنامه نویسی قوی است و استفاده آسان از خطوط کد را ارائه می دهد ، تعمیر و نگهداری را می توان به طرز عالی انجام داد و اشکال زدایی نیز به راحتی انجام می شود. از آنجا که غول رایانه ای گوگل آن را به یکی از زبانهای برنامه نویسی رسمی خود تبدیل کرده است ، اهمیت آن در سراسر جهان افزایش یافته است.