
امروزه تولید محتوا و داشتن استراتژی محتوا برای هر کسب و کاری ضروری است. قطعا به این موضوع دقت کرده اید که هر چیزی در اینترنت جستجو میکنید مطلبی مرتبط یا غیرمرتبط برای آن پیدا می کنید.
برای اینکه محتواهای مفید در دسترس باشد اهمیت استراتژی محتوا و نحوه تولید محتوا را بدانید و در هر کسب و کاری که هستید با بازاریابی محتوا می توانید از طریق محتوا به نتایج موفقیت آمیزی دست پیدا کنید. بدون داشتن استراتژی محتوا نمیتوانید از مزایای آن محتوا در کسب و کارتان بهره مند شوید، اینجاست که استراتژی محتوا نسبت به تولید محتوا اولویت بیشتری دارد.
استراتژی محتوا چیست؟
تولید محتوا نیاز به برنامه ریزی مشخصی دارد و برای اینکه محتوای تولید شده در کسب وکار شما مفید باشد لازم است که در راستای اهداف کسب و کارتان باشد.
استراتژی محتوا برنامه یزی دقیقی است در قالب(متنی، صوتی، ویدئویی) که برای دستیابی به اهداف کسب و کار استفاده می شود. استراتژی محتوا با تمرکز به مخاطبان هدف و برای آگاهی از برند تدوین می شود.
در استراتژی محتوا بیشتر بر روی سئو تمرکز دارید و برای کسب رتبه بهتر در گوگل و اینکه همیشه در نتایج جستجوی کاربران باشید و در ادامه ورودی و ترافیک بیشتری به وب سایت شما ایجاد شود. به طور مثال اگر هدف فروش یک دوره یا محصول باشد باید برای تمام مراحل آن از جمله معرفی محصول تا خریدن آن محتوای مفید و سئو شده تولید کنید.
استراتژی محتوا با تولید محتوای با کیفیت مخاطبان را جذب و سپس آن ها را به مشتریان وفادار تبدیل می کند که حتی پس از خرید محصول هم همچنان کاربر شما خواهند بود.
تفاوت بین استراتژی محتوا و بازاریابی محتوا
بسیاری اوقات بازاریابی محتوا و استراتژی محتوا به جای هم استفاده می شود در حالیکه مفهوم متفاوتی دارند. وقتی صحبت از استراتژی محتواست یعنی داشتن برنامه ریزی دقیق در راستای چشم انداز و اهداف کاری و تولید محتوایی که کاربران به دنبال آن هسستند.
بازاریابی محتوا گاهی در خلال استراتژی محتوا هم اتفاق می افتد، بازاریابی به روش های و تکنیک های لازم برای تولید محتوا با هدف بازاریابی گفته می شود. در واقع هد ف از بازاریابی محتوا این است که شما در هر کسب و کاری که هستید با تولید محتوا علاوه بر آگاهی از برند و جذب مخاطبان هدف آنها را به خرید هم ترغیب کنید.
با استراتژی محتوای درست و دقیق شما موفق به کسب بهترین نتیجه از بازاریابی محتوا شوید. استراتژی محتوا کمک می کند تا صرف زمان کمتر برای تولید محتوا، محتوایی هدفمند و در راستای برندتان تولید کنید و با افزایش جایگاه نسبت به سایر رقبا بازدهی و فروش بیشتری داشته و با سئوی محتوا مشتریان خود را حفظ کنید.
مزایای استراتژی محتوا
✔صرف زمان کمتر برای تولید محتوا
✔تولید محتوا متناسب با اهداف و چشم انداز برند
✔افزایش بازدهی و کسب موفقیت های بیشتر
✔کسب رتبه خوب نسبت به سایر رقبا
✔تولید محتوای سئو شده در جهت بهینه سازی سایت
✔دسته بندی و یکپارچگی محتوا
چطور استراتژی محتوا را انجام دهیم؟
1.تعیین اهداف استراتژی محتوا
برای تدوین استراتژی محتوا اولین قدم تعیین هدف از بازاریابی محتواست که در این مرحله شما با تعیین اهداف کسب و کار خود از سردرگمی خارج می شوید و براساس این مرحله می دانید چه می خواهید؟ و مسیر برای شما روشن خواهد شد. بطور مثال هدف از استراتژی افزایش ترافیک سایت، افزایش فروش، افزایش کلیک و ... می تواند باشد.
2.بررسی موقعیت کنونی کسب و کارتان
کسب و کار خود را باید از جنبه های گوناگون بررسی کنید تا با مطرح کردن پرسش هایی و جواب دادن به آنها از روند فعلی کسب و کارتان مطلع شوید.
میزان درآمد فعلی شمال چقدر است و بیشتر از کدام خدمت یا محصول تامین می شود؟
عملکرد کارشناسان فروش به چه صورت است و مبنای کار آنها به چه شکل است؟
محتوا در وضعیت فعلی به چه صورت تولید می شود؟چه سبک محتوایی تاکنون تولید شده است؟ محتوا براساس کدام محصولات برندینگ و برمبنای چه فاکتورهایی تولید می شود؟
به طور کلی محتوای فعلی براساس ابزارهای گوگل از جمله سرچ کنسول، گوگل آنالیتیتکس و ... بررسی می شود تا تعداد بازدید های صفحات مختلف از جمله صفجه محصو ل و صفحه بلاگ و ... و از طرفی میزان وقتی که کاربران در سایت گذرانده اند را مشخص شود.
3.ایجاد هماهنگی بین هویت برند و تولید محتوا
تولید محتوا به عنوان ابزار کمکی در ایجاد هویت برند و برندسازی نقش زیادی دارد. محتوای تولید شده باید در راستای چشم انداز سازمان باشد وحتی تصاویری که در متن مقالات استفاده می شود هم به برند شما هویت می دهد.
4.جستجوی کلمات کلیدی متناسب با کسب و کارتان
جستجوی کلمات کلیدی اهمیت زیادی در تولید محتوا دارد و به شما در هر کسب و کاری که هستید کمک می کند تابدانید چه چیزی را دنبال کنید یا اینکه کاربران به دنبال چه کلماتی هستند. با تحقیق کلمات کلیدی شما می توانید یکی از مهم ترین گام ها را برای ورود کاربران به سایت و افزایش ترافیک سایت بردارید. از طرفی موتور جستجوی گوگل هم با کلمات کلیدی بخصوص کسب و کار شما را شناسایی می کند و کاربران را به سایت شما هدایت می کند.
البته این نکته را هم در نظر داشته باشید که از کلمات کلیدی نه تنها برای تولید محتوای متنی؛ بلکه می توانید در راستای نیاز کسب و کارتان با هر ایده ای که در ذهن استفاده کنید.
5.آنالیز رقبا
از دیگر مراحل مهم در تدوین استراتژی محتوا تحلیل رقبای کسب و کارتان است. با یک جستجوی ساده در گوگل سایت های مرتبط با کسب و کارتان را ببینید و سایت هایی که در رتبه های اول گوگل هستند را شناسایی و صفحات مختلف،امکانات و خدمات آنها را بررسی کنید. با بررسی خدمات سایت رقیب نکاتی راجع به وبلاگ و محتوایی که تولید می کنند و اینکه محصولات خود را چطور دسته بندی کرده اند کسب می کنید.
از تحلیل رقبا پی می برید که:
رقبا در چه موضوعاتی تولید محتوا نکرده اند
برای کدام محتوا بیشترین بازدید یا نظرات را داشته اند
در کدام کلمات کلیدی رتبه بهتری دارند؟
برای تولید محتوا بیشتر به کدام حوزه تمرکز دارند؟
6.پرسونای مشتری را ایجاد کنید
با تحلیل رفتار، ویژگی های شخصیتی مشتریان و هدف آنها از خرید محصول یا خدمات سایت می توانید متناسب با خواسته آنها رفتار کنید. اهداف و چشم انداز کسب و کارتان را متناسب با نیازهای مشتریان تنظیم کنید تا مشتریانی دائمی و پایدار داشته باشید.
به طور کلی برای شناخت پرسونای مشتری نیاز به اطلاعاتی دارید که از جمله آنها موارد زیر می باشد:
◼رنج سنی مشتریان
◼ تحصیلات آنها
◼ نحوه خرید مشتریان حضوری، تلفنی، از طریق وب سایت
◼موارد مورد علاقه آنها
و....
7.تدوین تقویم محتوایی
پس از تعیین استراتژی محتوا نوبت به تدوین تقویم محتوایی می رسد. این تقویم محتوایی مشخص می کند که تعداد کلمات، کلمه کلیدی، عنوان های مورد استفاده در متن مقاله، تعداد تصاویر به چه صورتی و توسط چه کسی تهیه و منتشر شود.
تقویم محتوایی فقط به بخش مقالات خلاصه نمی شود و شما باید همین مورد را برای پست های شبکه های اجتماعی از جمله اینستاگرام و لینکدین و یا حتی توضیحات محصول در بخش فروشگاه سایت داشته باشید.
8.بررسی شاخص های عملکرد سایت
در کنار تولید محتوا لازم است شاخص های عملکرد سایت هم بررسی شود. هر یک از شاخص نشان دهنده موفقیت و درستی استراتژی شماست. با در نظر گرفتن شاخص هایی از جمله تعداد بازدید، کامنت، کلیک و ایمپرشن، رتبه کلمات کلیدی و میزان اشتراک گذاری صفحه یا پست در شبکه های اجتماعی می توانید حتی استراتژی تولید محتوا را بهبود دهید تا نتایج بهتری هم بگیرید.
9.تولید محتوای جذاب
در این مرحله تیم سئو و تولید محتوا با در نظر گرفتن تقویم محتوایی اقدام به نوشتن محتوای جذاب و ناب می کنند. این محتوا می تواند متنی، تصویری، ویدئویی یا پادکست صوتی باشد. هرچه محتوای تولید شده کاربر پسند و شامل تصاویر جذاب باشد گوگل هم آن را دوست خواهد داشت.
سخن پایانی
همه ما روزانه با حجم عظیمی از محتواهای متنی،ویدئویی، تبلیغاتی و ... در فضای آنلاین روبرو هستیم که از کنار بسیاری از آنها بدون توجه می گذریم یا وقتی چندانی برای مطالعه و دیدن آن نمی گذاریم. این مورد تنها به دلیل غنی و مفید نبودن محتواهایی است که مشاهده می کنیم.
در نتیجه اگر شما جزء افرادی هستید که خودتان صاحب کسب و کاری هستید برای تولید محتوا نیاز به استراتژی محتوا برای بهبود محتوای خود دارید. با تدوین استراتژی قوی اعتماد مخاطبان هدف را جلب کرده و بازدید و ترافیک بیشتری را خواهید داشت.
امروزه تاثیر بازاریابی محتوا برای همه به خوبی روشن شده است. چنانچه اطلاعاتی در زمینه سئو و تولید محتوا ندارید اما بدنبال راه اندازی یا بهبود کسب و کار خود هستید می توانید با همکاران ما در مجموعه ریچتک در ارتباط باشید و ما نیز بسیار خرسندیم که پاسخگوی سوالات شما هستیم.